Hallo Philip, Anniek, Nora en Ine,

Inmiddels is Maxima (mama Gippe Van 't Livinusbos en papa Kamp Larcchan Vom Forstweg) al weer een tijdje bij ons en we willen jullie laten weten hoe het met haar gaat. Maxima is een zeer gezellige hond die altijd in is voor een wandeling. Ze gaat iedere dag mee de kindjes naar school brengen en weer ophalen tot grote vreugde van alle andere kindjes van het schooltje. Knuffelen en spelen is het liefst wat ze daar doet en als ze een keertje niet mee kan dan is ze echt boos.

Ook los lopen in de bossen of weilanden gaat haar goed af. Ze luistert goed en vindt het leuk om mee op pad te gaan. Op maandagavond gaan we nog altijd trouw naar de puppytraining in Axel maar sinds 2 weken zijn we (naast de
puppylessen) ook gestart met privélessen bij Jarina Kisjes. Zij geeft jachthondentraining en helpt Maxima en mij (Nadine) om wat meer de puntjes op de i te zetten bij de commando's die nog niet zo goed gaan. Ook laat ze Maxima al kennis maken met water en wild.
We merken dat Maxima erg snel leert en het ook leuk vindt om samen met mij te werken, echter als ze moet kiezen tussen een mooie mesthoop of het baasje dan verliest het baasje nog weleens :-)

AL met al gaat het dus erg goed. Ze is zindelijk, slaapt lekker door 's nachts, rustig in huis en heeft echt haar plek en draai gevonden. De keuken is helemaal haar domein. De rest van het huis is nog altijd van de poes :-)
En natuurlijk heeft ze zo nu en dan wel eens haar streken. Zo kan ze enorm trots op zichzelf zijn als ze de vuilnisbak weer heeft open gedrukt ,.. ze een boterham heeft kunnen roven van een niet oplettende zoon of heerlijk papieren uit de werktas van de baas heeft kunnen versnipperen :-) en dan spreekt haar blik boekdelen.

We zijn nog steeds erg gelukkig dat Maxima in ons leven is gekomen en genieten elke dag weer van haar,.. en ja, ook als ze heeft liggen rollenbollen in de mesthoop en boterhammen heeft geroofd, maar dan op dat moment even een klein ietsiepietsie minder, hahaha

Groetjes,

Koen en Nadine
Floris en Thomas