Filter
 • Indy is een dochter van mama Doris Van Loenerhof en papa Alexander-Max Van de Chesannehof.

  Met haar 12 lentes geniet ze nog volop van haar wandelingen en zwempartijen.

 • Wij hebben in 2021 twee nestjes gepland, maar wegens een te grote vraag kunnen wij geen mensen meer op de wachtlijst plaatsen. Ook hebben wij nog niet de tijd gehad om alle mails te beantwoorden. Onze excuses hiervoor.

  Mochten er door omstandigheden toch een pup vrijkomen dan zullen we dat laten weten.

  Alvast bedankt voor jullie begrip.

  Groetjes
  Philip, Anniek
  Nora en Ine 

   

 • Wij wensen jullie samen met (r)Ella Van 't Livinusbos fijne feesten en hopelijk mogen we in 2021 weer samen met de honden uit ons kot komen !

 • Hallo,

  Ik ben Oshi een vrolijk Livinusbossertje van 2015. Twee jaar geleden ontdekte ik samen met mijn baasje het recreatief speuren. Geen reglementen of stress maar heel relaxed en puur voor de fun!
  Wij zoeken niet naar drugs, geld of wat dan ook. Neen, wij zoeken enkel naar mensen, wij noemen het ook “slachtoffers”.
  In onze groep zitten allerlei rassen: Bordercollie, Duitse herder, Vizla, Shaylo shepherds, Duitse welle, Hovawart, Toller, Golden retriever, Keeshonden, mixjes en zelfs een Dwergtekkeltje. Kortom ieder ras kan speuren.

  Twee zaterdagen en één zondag per maand komen we om 09.00 uur samen, steeds op een andere locatie. In de winter zijn we al een paar keer gaan speuren in pretparken, deze zijn dan wel gesloten voor het publiek en de attracties werken niet maar wij mogen er wel lekker gaan oefenen. Door het feit dat hier tijdens de zomer duizenden mensen gelopen hebben hangt het er vol geuren en moeten we ons wat meer concentreren, daarom worden ook de sporen wat korter gehouden.
  Afhankelijk van het weer en het aantal deelnemers lopen we 1 à 2 sporen en keren we meestal tussen 14.00 en 17.00 uur moe maar voldaan huiswaarts.
  De allereerste keer wordt ons uitgelegd en aangeleerd wat speuren is. Wij moeten leren dat de “smeller” waar we mogen aan ruiken toebehoort aan het “slachtoffer” dat we gaan zoeken. Vervolgens beginnen we heel basic. We mogen ruiken aan de “smeller” terwijl het “slachtoffer” zich een 10/15 meter verder zichtbaar opstelt. Zo leren wij het verband te leggen. Vervolgens gaan we de afstand opbouwen en gaat ook het “slachtoffer” zich verstoppen. En nu komt het leuke, telkens ik mijn “slachtoffer” vind word ik uitvoerig geprezen en krijg ik mijn lievelingssnoepjes. Zodoende ontdekte algauw dat dit een zeer leuk spelletje is.


  Elk “spoor” of oefening doen we met drie mensen (mijn baasje of “handler”, een “slachtoffer” en een “begeleider”) een “smeller” en ikzelf uiteraard.
  Naargelang onze mogelijkheden en ervaring bepalen wij en ons baasje eerst de afstand van het spoor. In ons speurclubje lopen we sporen tot zo’n 3 Km.
  - Aan het vertrekpunt laat het slachtoffer zijn “smeller” (een sjaaltje, sok, handschoen enfin om het even wat het slachtoffer de dagen voordien gedragen heeft zodat zijn geur erin zit) achter zodat ik weet wie ik moet zoeken, want op locatie zijn we meestal niet alleen.
  - Dan trekken het slachtoffer en de begeleider samen op pad voor de vooraf bepaalde afstand erop lettende dat ze hun eigen spoor niet kruisen. O ja, het belangrijkste was ik bijna vergeten: mijn baasje geeft aan het slachtoffer mijn lievelingssnoepjes mee want die krijg ik op het einde als beloning!
  - Eens ze op de juiste afstand zijn aangekomen gaat het slachtoffer zich verstoppen en komt de begeleider terug naar het vertrekpunt om mij en mijn baasje op te halen.
  - Ziezo nu mag ik eindelijk in actie schieten maar eerst even aan de “smeller” ruiken zodat ik weet wie ik moet zoeken. Even diep ademhalen en weg zij we, ieder op zijn tempo. Bij mij moet het meestal vooruit gaan. Ter info, speuren doen we aan een 10-meter lijn.
  Als er onderweg ergens een of andere wildgeur mijn spoor kruist ben ik wel eens afgeleid, tja ik ben tenslotte een jachthond hé, maar dan geeft mijn baasje te kennen dat we gaan speuren en niet jagen. O ja, wie moest ik weeral zoeken, laat me nog eens even aan de “smeller” ruiken. Ah, ja die was het.
  De begeleider gaat mee om erop toe te kijken dat ik nergens verkeerd loop of stiekem een binnenweg neem.
  Eens ik mijn slachtoffer gevonden heb krijg ik mijn lievelingssnoepje en word ik uitbundig geprezen. Dan voel ik mij zo fier, precies een echte speurhond. Na de oefening wandelen we onder ons vier, wat napratend over het verloop van de oefening, terug naar het vertrekpunt dat meestal aan de parking gelegen is. Eens terug op de parking mag ik in mijn bench in de auto van baasje wat uitrusten tenzij ik direct terug mee met baasje mag die deze keer “begeleider” of “slachtoffer”speelt. Als de locatie het toelaat mag ik af en toe lekker ravotten met mijn speurvriendjes, lekker gek doen.
  Op het einde van de dag hebben we flink wat kilometertjes (10-20 Km) in de pootjes en benen. Na een hele dag in de natuur krijg ik een lekkere kom brokken en val ik meestal vrij vlug in slaap en droom ik van alle net beleefde avonturen. Wat kan speuren toch heerlijk zijn.
  Ik zou zeggen probeer het eens uit, mijn baasjes en ik vinden het echt zalig.
  Groetjes,

  Oshi

 • Tio, Théo Firmin, Torre, Toby, Tisane, toto, Thalysse en Toulouse Coco zijn nu al bijna een week bij hun nieuwe baasjes en stellen het heel erg goed .
  We hebben van iedereen al een ruime update gekregen met foto's wat ze al hebben beleefd.

  Allemaal Veel plezier samen en we horen graag van jullie <3

   

 • Nixie is de dochter van mama Ici-Ixina Van de Chesannehof en papa Alexander-Max Van de Chesannehof.
  Ze vierde afgelopen 19de april haar zesde verjaardag.
  De baasjes hebben een boot gekocht en Nixie vindt het allemaal prima.

 • Tibo en Tillie stellen het zeer goed. Tillie heeft een ouder huisgenotje Hippe om mee te spelen en Tibo kan het heel goed vinden met zijn nieuwe speelkameraadjes.
   
  Tibo Van 't Livinusbos 

  Tillie Van 't Livinusbos en grote zus Hippe

   

 • Taika, Thilly, Tripel, Tillie, Trixie, Tibo, Tokai, Tovak en Tudor zijn allemaal naar hun nieuwe baasjes vertrokken.
  Ze stellen het allemaal goed. De ene heeft al wat meer moeite om alleen te slapen dan  de andere maar ze passen zich heel goed aan.
  Ook gaat het grote deel van de pups de jacht in of gaan ze jachtopleiding volgen wat voor zowel baasje als pup een grote uitdaging zal zijn.

  We blijven jullie opvolgen en horen beslist nog veel over jullie.
  Veel liefs xxx 

 • De pupjes zijn ondertussen meer dan 2 weken en stellen het heel erg goed. Ze stappen al flink rond en oren en oogjes zijn open.
  Ze hebben ook hun eerste ontwormingskuur gehad en de manicure komt ook nog langs :)

 • Proficiat Martine en Terry ! We hebben een Belgisch Showkampioen 
  Quarterback -Terry is een zoon van mama Natri Van 't Livinusbos en papa Larcchan Vom Forstweg

 • Het jaar 2019 loopt stilaan op z'n einde en we mogen terugblikken op een heel mooi en geslaagd jachtseizoen. 
  We hadden een ruim aanbod aan jachtdagen, waar we enorm dankbaar voor zijn ! 
  Het ganse gezin alsook onze honden Litty, Paica en Natri hebben er van genoten. We hebben het geluk gehad om veel wild te zien.  
  Onze kleinste telg Riza heeft al eens mogen proeven van het ganse jachtgebeuren door een halve dag mee te gaan tracken.
  In het voorjaar beginnen we opnieuw met de jachttrainingen. Deze hebben zeker een meerwaarde in de actieve jacht !!
  Bedankt voor alle uitnodigingen en de gemoedelijke sfeer onder de voorjagers en jagers. Tot volgend jaar.

   

 • Raya is een dochter van Natri Van 't Livinusbos en papa Larcchan Vom Forstweg. Zij wordt ingezet in de aktieve jacht en is tevens een fantastische gezinshond.

 •  Op zaterdag 25 mei vond de kaarlijkse Rasspeciale plaats in Zoersel. De keurmeester van de dag was Daisy Boen.
  Natuurlijk waren de Livinusbossertjes van de partij , het is voor ons vooral een gezellige dag om bij te praten en onze hondjes nog eens weer te zien.
  We zijn trots op al onze hondjes !

  Bij de Reuen behaalde : 
  Quarterback-Terry een 1 e plaats Uitmuntend in de Open Klasse en kreeg het Reserve CAC.

  Bij de Teven behaalde
  Riza Van 't Livinusbos :  2e plaats Veelbelovend in de puppyklasse
  R'belle Van 't Livinusbos : 3e plaats Veelbelovend in de puppyklasse
  Raya Van 't Livinusbos : 4 e plaats Veelbelovend in de puppyklasse 

  Nixie Van 't Livinusbos : 3e plaats Uitmuntend in de Open Klasse

  Nougat Van 't Livinusbos : 1e plaats Uitmuntend in de Kampioensklasse - Reserve CAC
  Kréan Van 't Livinusbos : 2e plaats Uitmuntend in de Kampioensklasse

  Kamp Ici-Ixina Van de Chesannehof : 1e plaats Uitmuntend Veteranenklasse 

   

   

 • Roef'l en Ella (zoon en dochter van mama Paica en papa Lord)  stellen het heel erg goed bij hun nieuwe baasjes 
  Trots op onze pupkes !


                      Ella Van 't Livinusbos                                                                   Roef'l Van 't Livinusbos 

 • Rinus is een zoon van mama Natri en papa Larcchan Vom Forstweg.
  foto : Vincent Callent

 • Nu alle pupkes het nest zijn uitgevlogen lopen de berichtjes van hun nieuwe thuisfront goed binnen.
  Sommige slapen reeds na 2 nachten volledig door, anderen zijn al volledig zindelijk...
  We zijn super Trots op de nieuwe baasjes !

 • Dag lieve Fritz,

  12 jaar ben je onderdeel geweest van onze "familie roedel". Wat hebben we van je genoten! Jij was er voor ons en wij voor jou. Wat een fantastisch hondenleven heb jij gehad.

  De laatste weken ging je snel achteruit, waardoor we gisteren het besluit hebben moeten nemen om voorgoed afscheid van je te nemen. Fijn dat we dit vandaag allemaal samen hebben kunnen doen. Verdrietig, maar ook weer mooi.

  Nogmaals dank topper! Veel plezier op de eeuwige jachtvelden!

  Hein

   
 • Quartier -Fitou Van 't Livinusbos (mama Natri Van 't Livinusbos en papa Larcchan Vom Forstweg) en baasje Ruud hebben hun eerste jachtcursus bij de Nimrods vrienden in Lanaken afgerond. Op naar de volgende uitdagingen :)

  (foto's : facebookpagina Nimrods Vrienden : fotograaf @Luckylucy

 • Hallo Anniek & Philip,

  Hierbij enkele sfeerbeelden van onze prinsesje Oshi die het hier geweldig naar haar zin heeft in Cornwall. Ze kan en mag hier bijna overal vrij rondcrossen.
  Ze lijkt hier wel een kleine vedette zoveel aandacht dat ze krijgt. (How sweet she is, lovely, what a beautiful tail,...)

  Heb al wel 100x moeten uitleggen dat zij GEEN Springer is!

 • Op zondag 27 mei was het de Rasspeciale van de Belgische Kleine munsterlander vereniging in Lille.
  De Livinusboshondjes waren goed vertegenwoordigd en behaalden mooie resultaten en keurverslagen.
  De Keurmeester van de dag was Dhr Jena-Pierre Achtergael.

  De groep van de reuen - Jeugdhonden was talrijk en dit is positief aangezien dit ook de toekomst is van ons ras.
  In deze groep behaalde Quiro Van 't Livinusbos een mooie 4e plaats met een Zeer Goed

  ook Quarterback-Terry Van 't Livinusbos en Quinto Loki Van 't Livinusbos behaalden een mooi keurrapport met een Zeer Goed
  Qasper Van 't Livinusbos heeft ook een heel mooi keurrapport gekregen maar kreeg een Goed omdat hij aan de bovenmaat zit van grootte.

  In de open klasse reuen werd Nitho Van 't Livinusbos 4 des met een Uitmuntend 

  In de open klasse teven stonden we met 3 Livinusbos teefjes : Paica Van 't Livinusbos, Nixie Van 't Livinusbos en Okita Van 't Livinusbos
  Alle 3 kregen ze een Uitmuntend en werd Nixie 1e  Paica 2e en Okita 3e

  In de Kamioensklasse kwamen Nougat Van 't Livinusbos en Kréan Van 't Livinusbos tegen elkaar uit. Ze kregen beiden een Uitmuntend en Nougat kreeg de eerste plaats.
  Het CAC bij de Teven ging naar Nougat Van 't Livinusbos en het reserve CAC was Voor Nixie Van 't Livinusbos..

  Onze veteraan Ici-Ixina Van de Chesannehof werd 1e met een uitmuntend en kreeg van de keurmeester de mooie bekroning van BESTE TEEF .

  Het was voor ons weer een prachtige hondendag !!
  Bedankt dat jullie er bij waren <3


   

   

 • Dag iedereen,

  Hierbij wat foto's van Qaro. (mama Natri Van 't Livinusbos en papa Larcchan Vom Forstweg)

  Eerst en vooral wil ik jullie bedanken om Qaro in ons leven te brengen. Ze is echt een zachtaardige knuffelaar die heel flink luistert. Ze begroet iedereen door zich zeer onderdanig op te stellen, zo wordt ze met iedereen vriendjes (behalve met de stoute hondjes 😊)  Ze is een ware kindervriend en vooral familiehond. Ze is graag bij iedereen en iedereen is graag bij haar. We krijgen van verschillende hoeken complimentjes over haar, dat ze aangenaam is, hoe goed ze wel niet luistert en hoe mooi ze wel niet is. We horen maar enkel lof over haar 😊. 

  groetjes,  Matty, Ineke en Qaro

 • Qasper Van 't Livinusbos is de zoon van mama Ici-ixina Van de Chesannehof en papa Pixer-jixer Van de Chesannehof.
  Hij heeft zijn eerste les heel goed doorstaan..doe zo verder Ingeborg en Qasper !

 • Opnieuw heeft ons prachtig veteraantje Ici-Ixina van de chesannehof ons ras in the picture gezet in de erering met
  het fantastische resultaat :  1 Uitmuntend - Beste Veteraan - Beste Teef en BOB - 3e plaats in de erering Veteranen.

  Ook de andere Kleine Munsterlandertjes hebben het prima gedaan : 

  Paica Van 't Livinusbos - dochter van Claire van de Rooise Dreven en papa Aico : 1 Uitmuntend - Intermediair klasse CAC - CACIB

  Quarterback Terry Van ' t Livinusbos : zoon van mama Natri Van 't Livinusbos en papa Larcchan Vom Forstweg : 1 Uitmuntend Jeugdklasse : beste jeugdhond en BOS

  Quiro Van 't Livinusbos : zoon van mama Ixina en papa Pixer Jixer van de Chesannehof : 2 e plaats Uitmuntend Jeugdklasse

  en onze kleinste Qilin Van 't Goudveld dochter van Kréan Van 't Livinusbos : 1 plaats zeer veel belovend in de puppyklasse

  https://www.onlinedogshows.eu/…/Show/BreedGroupResults/1434…


      Ici-Ixina Van de Chesannehof : 3e plaats veteranen van alle FCI groepen             Quarterback-Terry Van 't Livinusbos : BOS  - Ici-Ixina Van de Chesannehof : BOB
   
  Quarterback Terry en Quiro Van 't Livinusbos : beiden UItmuntend jeugdklasse                                         Paica Van 't Livinusbos : CAC - CACIB 

 • Quinchy is een dochter van Natri Van 't Livinusbos en papa Larcchan Vom Forstweg. 

  Met Quinchy gaar alles goed. Ze leert heel snel en heeft alles snel door, ook hoe ze je moet bespelen, maar natuurlijk wel leuk.
  Als ze kinderen of honden hoort en/of ziet, wordt ze heel enthousiast en wil ze spelen.
  Aan een lange lijn mag ze het bos in en rijkt daar veel sporen van reeën, konijnen, eekhoorns en veel vogels.Ik durf haar daar nog niet los te laten. Ze zal best terugkomen, ik weet alleen niet wanneer. Ze vliegt van het een naar het ander spoor.
  In Cielle heeft ze natuurlijk ook al aan everzwijnen, damherten en reeën geroken en gesnuffeld. Ze heeft hier ook een vriendinnetje, Lhasa. Dat is een Korthals Griffon, die nu een jaar oud is. Heeft ze toch een pup om mee te spelen. Quinchy komt overigens al direct terug op het fluitje en gaat ook zitten op het fluit signaal.

  Volgen gaat ook goed, alleen afgeleid als ze maar niet tegen komt.

  Het is een hele leuke hond met een lief karakter en haar vacht is mooi. Iedereen die haar ziet is er direct helemaal weg van, zelfs mensen die het niet zo op honden hebben.

 • Qwispel is een dochter van onze Ici-Ixina van de Chesannehof en papa Pixer-Jixer van de Chesannehof 
  Ze doet het heel erg goed, luistert flink en is heel lief met de kindjes. Alleen de meeuwen op het strand kunnen haar soms wat plagen :)  

 • Noya : dochter van mama Claire van de Rooise Dreven (Tria) en papa Erko Van Der Hafkesdell. 
  Ze vindt de sneeuw geweldig ! 

 •  Afgelopen zondag zijn we naar de Eurodogshow in Kortrijk gegaan. Er waren 11 Kleine Munsterlanders ingeschreven van baby tot veteranenklasse. Zelf hadden we Pacia Van 't Livinusbos en Ici-Ixina Van de Chesannehof mee. Ook dit jaar waren er andere Livinusboshondjes van de partij. De keurmeester van de dag was de Fransman Yves Guibert.

  Het was weer een gezellig samenzijn van Munsterlandervrienden en alle hondjes hebben hun beste pootje voorgezet.

  Voor ons werd het een dag om nooit meer te vergeten naast al de mooie resultaten werd onze Ici -Ixina beste veteraan met een UItmuntend en kreeg ze de BOB.
  In de grote erering mocht zij in groep 7 : de staande jachthonden vertegenwoordigen en kreeg een prachtige 4de plaats.
  Nadien mocht ze nog eens in de ring voor beste veteraan van alle groepen van de dag en daar werd ze 3 des geplaatst.
  We zijn fier met deze mooie resultaten en wat doet het deugd om daar eens te mogen staan.

  De uitslag van de dag voor de Livinusbos hondjes was :

  Qilin Van 't Goudveld en Quintana Van 't Goudveld zijn 2 pupkes van Kréan Van 't Livinusbos waren ingeschreven in de Babyklasse.
  ze haalden beiden een zeer veelbelovend en Qilin werd beste Baby

  Quiro Van 't Livinusbos : 1 eplaats Puppy en beste Puppy met zeer veelbelovend
  Quarterback Terry Van 't Livinusbos : 2 de plaats Puppy met zeer veelbelovend

  Paica Van 't Livinusbos : 1 Uitmuntend in de Intermediaire klasse

  Phara Van 't Livinusbos : 1 Uitmuntend in de Open Klasse

  Nougat Van 't Livinusbos : 1 Uitmuntend in de kampioensklasse CACIB

   


   

   

   

 • Pepper is op en top jachthond maar ook een echte gezinshond en een vriend voor groot en klein :)
  Quido-Pepper Van 't Livinusbos


  Quinte Van 't Livinusbos in het park van Beervelde 

 • De zusjes Faith (11 jaar) en Hope (9 jaar) genieten samen van het najaarszonnetje. Heerlijk om ze zo samen te zien zonnebaden :)
  Faith en Hope zijn beide dochters van mama Doriske die in Februari 14 jaar wordt.

 • Hoe socialiseer ik mijn pup...wel kijk en geniet mee 
  Quinto - Loki Van 't Livinusbos : mama Natri Van 't Livinusbos en papa Larccan Vom Forstweg

 • Quin, Quiro, Qwispel en Qamiel zijn allemaal nakomelingen van mama Ixina Van de Chesannehof en papa Pixer-Jixer Van de Chesannehof 
  Ze stellen het allemaal heel erg goed en groeien als kool 

  Qamiel Van 't Livinusbos and me 


  Qwispel Van 't Livinusbos

   Quiro Van 't Livinusbos

  Quin Van 't Livinusbos 

 • We zijn stilaan bekomen van een hele drukke periode. Het groot brengen van 2 nestjes vraagt toch heel wat energie.
  Gelukkig hebben we dit met het ganse gezin gedaan; ook Nora en Ine hebben ons hierin fantastisch geholpen. Door deze drukte was de site wat "verwaarloosd", maar daar gaan we verandering in brengen !
  In de vakantie hebben we al hele leuke verhalen en foto's mogen ontvangen, wat ons telkens weer ontzettend gelukkig maakt !
  Dit zijn alvast de eerste ..Njago : zoon van mama Tria en papa Herko van on der Hafkesdell ; Phara en Pippa Nel zijn de twee zusjes van ons Paica en dus de dochters van mama Tria en papa Aico 


                                                                                                                                NJAGO Van 't Livinusbos

   
                                                                                                                             PIPA NEL Van 't Livinusbos


                                                                                                                                PHARA Van 't Livinusbos 


 •                                            Q-Fee                                                                        Qita                                                                               Qwispel


                           Querida Fila                                                                                    Qasper                                                                       Quintus          


                                       Quiro                                                                          Quin                                                                                 Qamiel

     


 •                                   Qito                                                                                  Quinto-Loki                                                                        Quido-Pepper

                       Quarterback-Terry                                                                           Qai                                                                                            Qaro                  

                             Quoxy                                                                                 Quira-Ayour                                                                             Quinte

                                Quinchy                                                                             Quartier-Fitou

 • Afgelopen weekend vond de Rasspeciale plaats van de vzw Belgische Kleine Munsterlandervereniging in Westerlo.
  De keurmeester van de dag was Herr. Dr. Scholz, FCI keurmeester en rasspecialist voor de Heidewachtel in Duitsland en De Duitse adspirant keurmeester Christian Luke.
  Er waren 41 honden ingeschreven en de keuring gebeurde heel grondig. Alle honden werden gemeten en er werd gekeken of het gebit helemaal correct was.

  Er deden verschillende Livinusbos -hondjes mee en ze hebben het allemaal keurig gedaan.Onze eigen Paica VAn 't Livinusbos werd 2e met ZG in de Jeugdklasse met een heel mooi Keurverslag. We weten dat ze nog helemaal puppy is en nog moet uitzwaren.
  Van zodra ik de volledige uitslag heb dan zet ik die online.

  Het mooiste cadeau dat je als fokker kan krijgen op zo'n dag is dat één van je hondjes met de mooiste prijzen gaat lopen en ..dat gebeurde die dag !
  Kamp Nougat Van 't Livinusbos werd 1 UItmuntend in de kampioensklasse en werd daarna geplaatst als Beste Teef van de dag. De BESTE REU en BOB werd Toby Van de Chesannehof; We zijn trots op iedereen die meegedaan heeft !!

   

   

 • Heel uitzonderlijk en de eerste maal sinds we 10 jaar geleden gestart zijn met onze kennel, mogen we een tweede nestje aankondigen.
  Voor Ixina is het haar laatste nestje en wilden we qua leeftijd niet langer wachten.
  Alle pupkes zullen opgroeien met veel liefde, aandacht en meer dan plaats genoeg om lekker te kunnen rennen, spelen, kortom pupje te zijn.

  Het Q-nestje uit de combinatie Kamp Ici-Ixina Van de Chesannehof en Kamp Pixer-Jixer Van de Chesannehof geboren op 07/05/2017 
  We zijn trots op onze 4 stevige teefjes en 5 stoere reutjes.

   

   

 • Wij zijn geboren op 01 mei 2017 we stellen het allemaal heel erg goed ..en ja we zijn met veel.
  6 girls en 5 boys.
  Nu moeten we nog veel drinken en slapen...Onze mama is echt fantastisch zo geduldig dat ze met ons is...iedereen krijgt de tijd om te drinken ookal zijn we met veel. 

 • Met Natri en Ixina gaat alles prima, de buikjes worden ronder en ronder.
  De bevallingskamers staan in orde en de monitor staat aan ..nu wachten op de pupkes 

 •  

  Olina Van 't Livinusbos : ze heeft er haar eerste jachtseizoen opzitten en heeft dat prima gedaan. Baasje Didier was best trots. 

  Matty en Mika  Van 't Livinusbos : zij hebben hun verjaardag gevierd : een dikke proficiat met jullie 4 e verjaardag ook voor de broertjes en zusjes 
   
                                          Matty                                                                                                 Mika 

   Ook met JesuisSUI Van 't Livinusbos gaat alles prima : onze grote levensgenieter op haar boot 

   

 •  

  Het nieuwe jaar is nu goed op dreef en ook de trainingen moeten binnenkort weer op kruissnelheid komen.

  We hebben de afgelopen maanden reeds vele bezoekjes gehad om met ons en de honden kennis te maken.

  Wij hebben voor 2017 twee nestjes gepland.
  Het laatste nestje voor mama Ici- Ixina Van de Chesannehof en het eerste nestje van Natri Van 't Livinusbos.
  Ook de toekomstige papa's liggen vast . Voor Ixina hebben de stoere Pixer-Jixer Van de Chesannehof gekozen en voor mama Natri de ervaren Larcchan Vom Forstweg.

  We zien al wat veranderingen in de gedragingen binnen de roedel maar nog geen concrete loopsheden. We wachten geduldig af.

    
                              Ici-Ixina Van de Chesannehof                                            Pixer-Jixer Van de Chesannehof 
                
                       Larcchan Vom Forstweg                                                            Natri Van 't Livinusbos 

 • Het contactformulier van onze site werkt niet.
  Indien er mensen zijn die een bericht hebben verstuurd via het formulier en geen antwoord hebben gekregen, onze excuses hiervoor.

  Jullie kunnen ons steeds bereiken via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

   

   

 • We hebben op de Eurodogshow in Kortrijk afgelopen weekend hele mooie resultaten behaald. Keurmeester De Heer Wiblishauer ( Duitsland )

  Het was weer een blij weerzien van vele mensen !
  Vrienden die echt voor ons kwamen supporteren..zo heel erg lief van jullie allemaal
  Bedankt baasjes van Tobi, Mika, Phlox Senna, Xike dat jullie er bij waren en bedankt fam.Deloof voor de fantastische dag samen.
  Eén ding is wel zeker ..na zo een lange showdag weet je wel waarom het zo fantastisch is om in het veld te zijn met je hond

  In de Puppyklasse ;
  1 e plaats Phara Van 't Livinusbos : Veelbelovend : Beste Puppy
  2 e Plaats Paica Van 't Livinusbos ; Veelbelovend

  Jeugdklasse :
  1e plaats : Oxy Van 't Livinusbos ; Uitmuntend : Beste Jeugdhond en behaalde zo haar LOSH fokcertificaat.

  Open Klasse :
  1 e plaats : Nougat Van 't Livinusbos : Uitmuntend CAC - CACIB en BOB en definitief Belgisch Showkampioen

      
                                 Paica en Phara tijdens de keuring     
                                                                                                                                        Paica Van 't Livinusbos                          


                             Oxy tijdens de keuring                                                                    Paica - Phara en Phlox Senna                                                                  Oxy Van 't Livinusbos


     Nougat Van 't Livinusbos : Belgisch showkamp                                                                                                                                    Phara Van 't Livinusbos


                    Gwen en Phara in de erering Puppy's                                                                                      Anniek en Oxy in de erering jeugdhonden

 • Hoi Anniek en Philip,

   Gisteren en vandaag in enorm lastige jachten gaan tracken, Nougat heeft fazant, eend én haas geapporteerd. Ze heeft prachtig revierwerk laten zien en ging werkelijk door alles, bramen, brandnetels, zonnebloemen met metershoog onkruid, bieten, wortelen, aardappelvelden, enz...
  Jammer genoeg heeft ze in een prikkeldraad gelopen waar stroom opstond. Nu is ze doodmoe en heeft ze stijve spieren, maar wat een passie !!!
  Morgen laat ik ze trimmen zodat ze mooi staat voor zondag op de Eurodogshow in Kortrijk.
  Groetjes Geert
 • Dag Anniek en Philip,

  Ik denk er al een tijdje aan, maar de tijd vliegt...  een beetje nieuws van Oyoko !

  Ze doet het natuurlijk super. We gaan al sinds begin maart naar de hondenschool en sinds begin juli zitten we bij de “volwassenen”. Het zal een beetje stoefferig overkomen, maar ze is één van de beste van haar “klas” ;-). Ze is begin juli samen met mij op vakantie naar het zuiden van Frankrijk gekomen. We hadden met een vriendengroepje een huis met grote tuin (en omheining) gehuurd. Ze heeft daar in de zee leren zwemmen en ook leren wijnproeven (grapje, maar zie foto’s). Ze is tijdens de week nog steeds vaak bij mama en tijdens het weekend in Brussel. Ze is dus zowel een plattelandshondje als een echte stadshondje. Ze komt mee naar het restaurant, ze neemt de tram/metro/bus, we wandelen vaak in het Zoniënwoud, maar ook in de stad. Ze eet flink en ze is nu helemaal proper en we beginnen haar zelfs alleen te mogen laten zonder dat ze weent. Haar “kong”-speelgoedje was onze redder. 

  Ik ga voor volgende lente op zoek gaan naar een jachtopleiding die we samen zouden kunnen volgen, want het is echt te merken dat ze dat heel graag doet. Vanaf het einde van dit jaar of het begin van volgend jaar gaan we ook samen terug beginnen joggen. 

  Het is echt een super, super, super hondje... en hiervoor wil ik jullie graag nogmaals bedanken 

 • Kwinn is een zoon van papa Haiki Van 't Livinusbos en mama Claire van de Rooise Dreven 

 • Afgelopen zondag was er de jaarlijkse Rasspeciale van de vzw Belgische Kleine Munsterlandervereniging in Westerlo.
  Er waren in totaal 45 inschrijvingen op 100 leden en dat was op zich al een succes.Ook waren heel wat Livinusbosserkes ingeschreven. 
  Wij zijn fier op al onze hondjes die hebben meegedaan ! 
  Paica, Oyoko, Oscar, Oshi, Oxy,Obi Nougat, Nixie,Nitho, Nelson-Tobi, Mano(Jack) en Kréan. Ze hebben allemaal een heel mooi keurverslag !

  Als fokker moet je combinaties van ouderdieren (durven) maken en het is natuurlijk altijd leuk dat op een show jouw werk als fokker wordt beloond en dus ook bevestigd door de keurmeester. 

  Dit zijn de resultaten van de geplaatste hondjes : Klik op de banner om meer te lezen

 •                                                                                       Pippa Nel Van 't Livinusbos 


   

                                                                 Phlox Senna Van 't Livinusbos woont vlak aan de zee 

   

   

                                                                                Phara Van 't Livinusbos 

   

 • Op paasmaandag 28/03 was er de aanlegtest georganiseerd door de Belgische Kleine Munsterlander vereniging in Lille.

  Jonge honden van 9 tot 36 maanden konden deelnemen aan verschillende proeven zoals apportproef met eend en konijn, eendapport uit water, apport te land, schotvastheid, veldwerk en gehoorzaamheid.... Het was voor de deelnemers als de honden een heel leerrijke dag .

  Zowel Nitho , Nelson-Tobi, Nougat en Philip samen met Natri Van 't Livinusbos zijn geslaagd 

  Proficiat iedereen !!!

                                                                                                                Jef en NITHO Van 't Livinusbos

                                                                                                         Geert en NOUGAT Van 't Livinusbos                       

                                                                                                                  Philip en NATRI Van 't Livinusbos

                                                                                                              Dominique en NELSON-TOBI van 't Livinusbos

 • Op paasmaandag 28/03 was er de aanlegtest georganiseerd door de Belgische Kleine Munsterlander vereniging in Lille.

  Jonge honden van 9 tot 36 maanden konden deelnemen aan verschillende proeven zoals apportproef met eend en konijn, eendapport uit water, apport te land, schotvastheid, veldwerk en gehoorzaamheid.... Het was voor de deelnemers als de honden een heel leerrijke dag .

  Zowel Nitho , Nelson, Nougat en Natri Van 't Livinusbos zijn geslaagd 

 • Vandaag wordt ons O nestje van mama Gippe Van 't Liviusbos en papa Haiki Van 't Livinusbos 1 jaar 

  Dikke proficiat Oona, Oonagh, Oody, Ora, Odille, Omer en Obi 

   

  Ook ons Gippeke is vandaag 9 jaar geworden, zij geniet nu met volle teugen van haar pensioen 

  Ook aan haar broer Gotcha en zusjes Galuna en Gayindi een dikke knuffel.

   

                                          Gippeke 9 jaar                                                                                             1 jaar geleden :)

 • Na een hele lange bevalling zijn de pupjes van mama Tria en papa Aico geboren op 24 februari

  Het zijn 4 mooie meiden geworden. Mama en pups stellen het heel erg goed.
  Mama Tria heeft heel veel melk en je ziet de pupjes als het ware verzwaren..

  Genieten...

   

  Zowel Aico en Tria worden ingezet in de aktieve jacht  en papa Aico heeft ook verschillende B-diploma's gespeeld !

   

   
                                  Mama : Claire Van de Rooise Dreven                                                                                                    Papa : Aico 

                                   teefje 1                                                                                                                        Teefje 2

                                          teefje 3                                                                                                                  teefje 4

   

 •  Nougat Van 't Livinusbos : dochter van mama Ici-Ixina Van de Chesannehof en papa Alexander-Max Van de Chesannehof heeft afgelopen weekend op de Flanders Dog show in Gent 1ste Uitmuntend, met CAC, CACIB en Best of Breed behaald

   

   

   

   

   

   

 •                                                                                          Okita Van 't Livinusbos

                              Onyx Van 't Livinusbos                                                                                            Onah Van 't Livinusbos

                                                                                            Oyoko Van 't Livinusbos

   

 • Nixie Van 't Livinusbos helemaal in haar element tijdens de gundogtraining. Een mooi fazantapport
  Nixie is een dochter van Ici-Ixina Van de Chesannehof en Alexander-Max Van de Chesannehof

   

   

 •  

  Nita Van 't Livinusbos en haar baasje Luc zijn geslaagd in het eerste jaar van de jachtopleiding georganiseerd door de VZW Hubertusvereniging Vlaanderen.

  Ze waren aanvankelijk met 23 cursisten gestart waarvan uiteindelijk maar 9 slaagden .

  Nita is haar mooie diploma komen tonen en haar zusje Natri was heel blij haar terug te zien..wat een zalige karaktertjes hebben die toch .
  Nita is een dochter van mama Ixina Van de Chesannehof en papa Alexander-Max Van de Chesannehof 

   

  Een hele dikke proficiat beiden en op naar het tweede jaar  

   

                              Natri links en Nita rechts                                                                                                    Nita Van 't Livinusbos

 • De eerste dagen was het voor iedereen een beetje zoeken, maar nu komen de berichtjes dat de pupkes al flink doorslapen in hun bench, dat de zindelijkheid goed verloopt 

  en dat ze hun kleine drop voor geen geld van de wereld meer zouden kunnen missen...

  wat wil je nog meer als fokker ..hartverwarmend

   

                                 Olina heeft haar draai al goed gevonden  

                              Oshi is een voorbeeldige meid en is al gestart in de pré puppy klas

                                        De socialisatie van Oscar loopt op wieltjes

                          Onahtje haar benchtraining maakt vorderingen, maar ze ligt toch ook heel graag in het gezelschap van de kindjes

 • Onze speelwereld wordt steeds meer uitgebreid en we moeten ook nog heel veel leren 

  Nu onze namen gekend gaan we die alvast proberen er naar te luisteren :) 

  Er staat nog heel wat op ons programma...

   

   

   

 •                                                                                                              Lazy Sunday 

                                                    REU 1                                                                                                                    REU 2

                                                  REU 3                                                                                                                     REU 4

                                                               TEEFJE 1                                                                                              TEEFJE 2

                                                                TEEFJE 3                                                                                                    TEEFJE 4

                                                                     TEEFJE 5                                                                                                TEEFJE 6

 • De pupjes doen het heel erg goed en groeien als kool.
  Er zijn er al een paar die de 1kg hebben overschreden..Het zijn goede etertjes

 • Wij zijn ontzettend fier met de geboorte van ons Livinusbos O - nestje op op 19 november. 

  Het is een groot gezin geworden van 10 pupjes : 6 teefjes en 4 reutjes.
  Het was een lange bevalling, maar iedereen stelt het wel.
  De pupjes groeien als kool en mama Ixina is een hele zorgzame moeder 

  KLIK HIER voor het fotoalbum van het O-nestje : elke week worden nieuwe foto's toegevoegd

  Ici -Ixina Van de Chesannehof (moeder :Kamp Mille en vader: Fedja Van Menkema )
  Heupen: HD A 
  Certificaat toelating LOSH-Fok
  Belgisch Showkampioen, jachtproeven en wordt ingezet in de aktieve jacht

  Int. Kampioen Irko Van 't Livinusbos (moeder : Gippe Van 't Livinusbos en vader : Falco Jip Van Loenerhof)
  Heupen : HD A 1
  Ogen : gecontroleerd en vrij
  Certificaat toelating LOSH-Fok

  Irko behaalde meerdere malen Uitmuntend op showtentoonstellingen in verschillende landen. 
  Hij kan meerdere CAC - en CACIB en BOB op zijn CV plaatsen.
  Irko is BELGISCH en INTERNATIONAAL kampioen
  Irko werd Belgisch kampioen door een CQN kwalificatie op een veldwedstrijd.
  Irko wordt aktief ingezet in de jacht.

   

 • Nog een kleine 3 weken te gaan en mama Ixina haar buikje wordt dikker en dikker.

  Rollen Bollen op de weide lukt nog net , maar ze geniet nu het meest van het zalige nazomerzonnetje

  Als alles goed mag verlopen verwachten wj pupjes uit de combinatie : 
  Papa : Multi Kampioen Irko Van 't Livinusbos en 

  Mama : Belgisch showkampioen Ici-Ixina Van de Chesannehof  

                                 papa : Irko VAn 't Livinusbos                                                                    mama : Ici-Ixina Van de Chesannehof 

 • Obi-nieuws( mama Gippe Van 't Livinusbos en papa Haiki Van 't Livinusbos)
  Met ons gaat alles prima hoor. We komen terug van een paar dagjes aan zee. Obi vindt het ook daar helemaal te gek. We zijn echt wel heel gelukkig met hem, fantastische hond, heel lief maar toch met heel veel pit, grappig, aanhankelijk, leergierig, kortom onze dikke vriend.
  Op school doet hij het ook heel goed, we hebben vandaag initiatie Agility gedaan, dit vond hij ook weer heel,leuk. 
  Op onze dagelijkse tochten op het Scheldepad zoekt hij de fazanten en patrijzen. Er vliegen al een paar patrijzen rond met een lichte hartaanval :-) , zo dicht dat hij sluipt. Patrick denkt eraan om misschien toch de jachtopleiding te volgen.
  Een drietal weken geleden zijn we naar Zonhoven gereden om hem te laten zwemmen! Dit ging ook heel vlotjes. 
  Anniek, Philip, jullie bemerken het allicht wel, we zijn vol van onze Obi.
   
 • Op 03 Oktober werd ons M-nest van mama Gippe en papa Larcchan Vom Forstweg 2 jaar !!
  Maxima, Monty, Mythras en Menno 

   

  Op 23 Oktober werd ons J-nestje van mama Gippe en Haiki vVan 't Livinusbos 5 jaar !
  Joliecoeur, Jara, Jengo, Jouka, Jauke

   

  Op 24 Oktober werd ons N-nestje van mama Tria en papa Erko Von der Hafkesdell 1 jaar

  Nitho, Noya, Narcel, Nickels,Nelson-Tobi en Njago 

   

  Op 25 Oktober wordt ons I-nestje van mama Doris en papa Alexander-Max Van de Chesannehof 6 jaar

  Isis, Icco (Spikey), Ibo, Ipsi, Indy, Igor 

   

  Op 27 oktober wordt ons K-nestje van mama Tria en Haiki 4 jaar !!

  Kréan, Kwinn, Kosmo, ksaathi, Kono en Kazou
  jullie zijn allemaal nog een heel klein beetje onze boefjes .. <3

   

  Dikke kus van ons allemaal XXXXXXX

 • We kregen de groetjes van de baasjes van Indy zij is het zusje van ons Gippe.

  Zij woont in Nederland bij de familie Kubben en is in maart 8 jaar geworden  

                         

  Gaindy Van 't Livinusbos

 • Het is altijd leuk om foto's te krijgen van de hondjes die je met zo veel liefde hebt gefokt. Zelf als ze ouder worden willen we graag blijven horen hoe het met hen gaat

  Icco is een zoon van ons Doris en alexander-Max Van de Chesannehof hij is dit jaar 6 jaar geworden 

  Hummer is ook een zoon van ons Doris en Falco-Jip Van Loenerhof en is dit jaar 7 jaar geworden.

   

   

                                                                                                  Hummer Van 't Livinusbos 

   

                 
                                                                                                    Icco van 't Livinusbos (Spikey)

 • Op de jachtproef van JAC in Merkem op 13/09 waren de Kleine Munsterlanders met 7 goed vertegenwoordigd. Het was gezellig en ook weer een leerrijke dag.

  Het was de laatste proef van dit seizoen en die hebben Litty en ik (anniek) mooi afgesloten met een 12e plaats op 43 deelnemers.

  Een mooi B-diploma (africhting) met 147/160 Hopelijk kan volgend seizoen Philip ook weer meedoen....als de rug hersteld is.

  Nougat van 't Livinusbos behaalde net niet haar africhting maar toch een mooie basis met 86/100

  ook zusje Nanou Van 't Livinusbos behaalde een mooie basis met 86/100

   

  We zijn TROTS op jullie allemaal!!

   

   
                                                                                                            Nougat Van 't Livinusbos 

   

   
                                                                                                          Nanou van 't Livinusbos          

   

   
                                                                                                           Litllebess Van 't Livinusbos  

 • Op de veldwedstrijd In Sint-Annaland deed Maxima van 't Livinusbos mee in de Jeugdklasse.

  Maxima is een dochter van : Multi Kamp.Larcchan Von Forstweg en mama Gippe Van 't Livinusbos  

  Maxi heeft bij de eerste loop heel mooi gewerkt maar had geen wild. Ze kreeg van de keurmeester een tweede loop in de namiddag.

  Na afloop gaf de keurmeester lovende kritiek :  "hij zag een energieke hond die ruim het veld bejaagd" 

   

       
                        Maxi met haar papa Larcchan                                                                                  samen het veld in met de keurmeester 
   

                                 
                                                                                                             Maxima Van 't Livinusbos in het veld 

 •   naamloos3Algemeen 

  • Eigenaar :  Familie Peeters 
  • Geboren op 18/02/2013
  • Heupen : HD B
  • Certificaat toelating LOSH-Fok

  Show 

  Uitmuntend : BoB in Jeugdklasse Gent 02/2014

  Jack wordt aktief ingezet in de jacht.

  Moeder: Claire Van de Rooise Dreven
  Vader : Jago Von Buchenberg

   

                                                            

 • Mano Van 't Livinusbos , roepnaam Jack, heeft nu zijn eigen pagina bij de door ons gefokte dekreuen.

  Hij staat eveneens op de lijst van de Belgische kleine Munsterlandervereniging.

  Hij is een zoon van mama: Claire van de Rooise Dreven en papa Jago Von Buchenberg 

   

 • Op zaterdag 23 augustus was er de jachtproef georganiseerd door de Belgische Kleine Munsterlandervereniging in Lille

  Op de 31 deelmemers waren de helft kleine munsterlanders ingeschreven.
  Het was een prachtige dag en de wedstrijd was zeer goed georganiseerd. Met 5 keurmeesters verliepen de proeven heel vlot en was de wedstrijd omstreeks 13.00 uur afgelopen, zo kon iedereen ,zonder stress, genieten van een lekkere BBQ .

  Litty en bazinneke speelden samen een mooi B-diploma van 147/160 . Dit is ons 3 de B- diploma samen en de club vond het tijd dat ik gedoopt werd en zo gebeurde het...
  We hebben zoo genoten van onze dag  !!

   

   

                                      Littlebess Van 't Livinusbos aan het werk op de proef van de Belgische Kleine Munsterlandervereniging

                                                                                                          Foto : Rene Van Echelpoel


                                     

 •                                                

         
                                                                                             Lttlebess Van 't Livinusbos 

   

   

 • De jachttrainingen zijn volop aan de gang en ook de jachtproeven.
  Nanou,Nougat en Noby Van 't Livinusbos trainen bij JAC Orion in Merkem en wij trainen met Natri en Litty in Oudenaarde. Natri, Nanou, Noby en Nougat zijn 4 pupkes uit de combinatie van Ici_ixina Van de Chesannehof en Alexander-Max Van de Chesannehof.

  Op de jachtproef op 02/08 in Arendonk behaalden Nougat en Geert alweer een mooi basisbrevet. Litty en ik behaalde net geen africhting, We zijn er bij de laatste proef .."de markeer" uitgevallen ..het blijft een moeilijk onderdeel. Er komen nog proeven dus hopelijk kunnen we nog eens een africhtingsbrevet binnenhalen.

  Op 22/08 organiseert de Belgische Kleine Munsterlandervereniging een jachtproef in Lille ! inschrijven via de website : KLIK HIER 

   

   

                                                                                                                                  Nanou op training in Merkem


         Nougat op training in Merkem                                                                                        gezellig samen eens trainen in Merkem 

                                                                                         Natri op training 

                                                       kopfoto Natri                                                                                      kopfoto Noby Van 't Livinusbos 

   

 •  

  Met Odille ( mama Gippe en papa Haiki) gaat het prima.  Met ons ook...  Zoals je ziet op de foto's is ze al veel gegroeid.  
   
  Ze is een flinke, slimme hond.  Dankzij het volgen van de puppylessen kan ze al heel wat dingen: zoals zitten, liggen, komen, blijven, goed aan de leiband wandelen, ze wandelt zelfs al eens zonder leiband ook...  We oefenen dagelijks en gaan regelmatig wandelen in de velden.  Spelen in de tuin vindt ze ook heel leuk, en ze apporteert telkens haar balletje terug...
   
  Ze doet heel graag de oefeningen, maar ze is nog heel speels en heeft soms haar zotte kuren...  
  Ze speelt graag met onze poes.  De gevangen vogeltjes zijn ook een speeltje voor Odille...
  Haar tanden zijn aan het wisselen, ze wordt een grote meid.  
   
  Volgende week gaan we op reis naar de Provence, en we nemen ze mee op vakantie.  We kijken er naar uit!
  We zullen jullie de mooiste vakantiefoto's doorsturen... 

   

 • Nougat en Geert behaalden op de proevenwedstrijd bij JAC Orion in Oudenaarde op 05 juli  een eerst C-diploma met 80/100

  Dikke Proficiat alle twee en op naar de volgende 

   

 • Oona Van 't Livinusbos lekker los in het veld ..en het jachtinstinct zit er al goed in

  En Thuis een leuke speelkameraad voor de kindjes.. 

 • Oona lekker los in het veld ..en het jachtinstinct zit er duidelijk in.

  En ze is zoo een schatje met de kindjes ..

 • Op zondag 7 juni 2015 zijn we naar Westerlo gereden voor de Eerste officiële rasspeciale van de VZW Belgische Kleine Munsterlandervereniging.

  Zelf hadden we Natri , Litty en Ixina ingeschreven . Ook andere Livinusbosserkes waren van de partij.
  Bedankt dat jullie er bij waren dit deed ons heel erg veel plezier !
  Het was een gezellige, zonovergoten dag op een prachtige locatie, met een overheerlijke barbecue, leuke mensen, toffe prijzen, maar vooral …FANTASTISCHE resultaten !!

  De Beste Reu werd Kosmo Van ’t Livinusbos van An Quintens 
  De Beste Teef werd Nougat Van ’t Livinusbos van Geert Schelpe en zij werd CLUBWINNER 2015

  Dit is het allermooiste dat je als fokker kan bereiken, we gaan dit koesteren want dit is echt de bekroning op ons werk.

  Puppyklasse Reuen :
  Nelson- Tobi Van ’t Livinusbos : 1e plaats Veelbelovend

  Jeugdklasse Teven :
  Nougat Van ’t Livinusbos :1e plaats Uitmuntend
  Natri Van ’t Livinusbos : 2e plaats Uitmuntend
  Nixie Van ’t Livinusbos : 4e plaats Zeer goed. 

  Open Klasse Teven : 
  Kréan Van ’t Livinusbos : 4e plaats Zeer goed

   Open Klasse Reuen : 
  Kosmo Van ’t Livinusbos : 1e plaats Uitmuntend en het CAC
  Lex Van ’t Livinusbos : 2e plaats Zeer goed

  Fokkersklasse :
  Litllebess Van ’t Livinusbos :  1e plaats Uitmuntend en het CAC

  Kampioensklasse :
  Ici-Ixina Van de Chesannehof : 1e plaats Uitmuntend 

  Ons jaar kan alvast niet meer stuk !


                BESTE REU : Kosmo Van 't Livinusbos - CAC                                 BESTE TEEF : Nougat Van 't Livinusbos : CLUBWINNER

    
       Nelson-Tobi Van 't Livinusbos                             Natri Van 't Livinusbos                                             Litty Van 't Livinusbos

                             Jeugdklasse  Teven                                                      CAC : Litty VAn 't Livinusbos      Reserve CAC : Jabari Van Het Izeven

               

                  Lex Van 't Livinusbos 

   

 • Indy is een dochter van onze op pensioen gestelde Doris Van Loenerhof en papa Alexander-Max Van de Chesannehof.

  Indy wordt 6 jaar in oktober maar is nog in topconditie want ze gaat steeds mee met haar baasjes in de bergen en bossen.

   

 • Op zaterdag 16 mei 2015 zijn we naar de show in Wieze geweest. Het was weer een gezellig weerzien van oude bekenden.

  Onze keurmeester van de dag was de Ierse Mw Carroll Dorothea .

  Natri behaalde in de jeugdklasse een 1e plaats met een zeer Goed en Littlebess behaalde een 1 plaats met een Uitmuntend en kreeg het CAC en de BOB 

                                                                    

 • De pupjes zijn allemaal uitgevlogen...en het is stil ten huize Livinusbos ..
  Maar we blijven altijd in contact met onze puppymensen en ontvangen ook heel graag mooie foto's

  Hier zien we Noya Van 't Livinusbos een dochter van Claire Van De Rooise Dreven en Erko Von der Hafkesdell

 • Wij genieten van onze laatste week samen zijn.
  Alle pupjes hebben een warm nestje gekregen en we zullen nog zeker en vast van hun horen en zij van ons :)

     
                                                   Omer                                                                                                                           Obi


                                                         Ora                                                                                                                      Oonagh 


                                               Odille                                                                                                                     Oody


                                         Oona                                       

   

 • Broer en zus zijn bijna 6 maanden en groeien mooi uit . Zoon en dochter van mama Claire van de Rooise Dreven en Erko Von der Hafkesdell 

                                                   Nitho                                                                                                                       Noya 

 • Ons O-nestje is nu drie weken oud en krijgen naast de melk van mama Gippe ook vleesvoeding, dit vinden ze heel erg lekker.

  Ook het spel onderling begint te evolueren , maar natuurlijk slapen ze ook nog heel erg veel om goed te kunnen groeien

  Dit week-end worden de pupjes ook voor de tweede maal ontwormd.

 • Mama Gippe Van 't Livinusbos en papa Haiki Van 't Livinusbos zijn de trotse ouders geworden van ons O-nestje .
  De pupjes en mama stellen het heel erg goed en ze groeien als kool 
  Alle pupjes zijn reeds voorzien van een baasje 

  Dit is de link waar de foto's zullen op geplaatst worden de komende 8 weken : KLIK HIER 

   

          

 • Nougat is zich samen met haar baasje Geert gestart met haar jachtopleiding bij JAC Orion in Merkem

  Ze zullen samen nog veel plezier beleven !

   

 • Tobi en Njago hebben afglopen week-end elk met hun gezin genoten van een heerlijke strandwandeling...
  Het is voor ons zo leuk om te horen hoe hard de mensen genieten van hun pupje

   

  Dit zijn twee zonen van mama Claire Van de Rooise Dreven en papa Erko Von der Hafkesdell                                      


   Nelson - Tobi  Van 't Livinusbos 

  Njago Van 't Livinusbos 

 • Lahse Van 't Livinusbos roepnaam Tessa -mama Ixina en papa Alexander-Max

  Hallo Philip en Anniek
  Een foto van onze super hond Tessa, onze maandagse wandeling heeft een haas en konijn opgebracht, allen zeer mooi voorgestaan  en ter plaatse gebleven.

  Werkelijk een fantastische hond.

  Groeten van Dirk en Anne-Marie


  Nanou Van 't Livinusbos 

  Hallo Philip en Anniek,

  Hoe gaat het met jullie? Het is al een poosje geleden dat ik nog iets heb laten weten. Met Nanou gaat alles super. We volgen priveles in Dentergem en zijn ingeschreven voor de lessen in Merkem. Ze kan echter al heel veel, maar ik denk dat ze nog wat training nodig heeft met andere honden in de buurt. Vandaag in Dentergem deed ze perfect een verloren apport van ongeveer een 130m. Vrijdag mee geweest in de jacht en toch een 6 tal duiven gebracht. 

  Groetjes,Jimmy, Hilde en kids

   

 • Dit zijn de zusjes Nona en Nita met broertje Nelson en papa Alexander-max


                            Nona Van 't Livinusbos                                                                                                              Nita Van 't Livinusbos                                

  Nelson Van 't Livinusbos en papa Alexander-Max Van de Chesannehof 

 • De pupjes zijn nu bijna een maand thuis bij hun baasjes en doen het heel erg goed.
  Bij zo goed als iedereen is de bench nu hun vertrouwde plekje geworden en zijn de meeste ook volledig zindelijk.
  Nitho heeft in Olen een mooie speelweide waar hij met andere honden kan ravotten en Narcel heeft zijn eigen speelkameraadje thuis.
  Tobi is al gestart met privé- trainingen en is heel erg verstandig en slim.
  Onze Noya heeft haar halfbroer Jethro om mee te spelen en die twee samen zijn dikke vriendjes.
  Njago kent bijna al zijn bevelen en is ook helemaal klaar om de hondenschool te starten. De twee meisjes ten huize Njago zijn helemaal gek op hem en omgekeerd.
  Ook met Nickels gaat alles prima , alleen is het vrouwtje niet zo technisch aangelegd om foto's te sturen maar het is beloofd dat ze op komst zijn :) 

  Lieve mensen het doet ons deugd dat jullie zo genieten van jullie pupke en dat jullie ook al onderling contact opgenomen hebben is voor ons heel bijzonder.
  Blijf ons berichten en foto's sturen ! Groetjes en tot binnenkort  

   
                                                                                                                    Nitho                                

                  
                                                                                                                      Narcel  


                                                                                                                Nelson-Tobi 


                                                                         Noya samen op speurtocht met halfbroer Jethro   

    
                                                                                                        Njago op wandel 

                                                                       
                                                                                                              Nickels 

 • Vandaag is het de verjaardag van onze Littlebess en haar broertjes en zusjes . Zij worden 3 jaar. Litty heeft alvast veel knuffels en twee mooie kronen gekregen van Nora en Ine.

  Ook hun papa Larcchan Vom Forstweg is vandaag jarig hij wordt 6 jaar !

  Laat jullie maar eens goed verwennen <3


                                        Lechef                                                                                                     Layka  


                        Lark                                                                                           Louis en Litty 


                                            Lizzy en haar maatje                                                       En zo gaat Lizzy op reis :)

   

   

 • Op zondag 28 december hebben we met het ganse gezin genoten van een zonovergoten winterwandeling in het Nederlandse Nieuwvliet
  Desondanks het winterse weer van de dagen er voor was de opkomst groot.
  En wat hebben wijzelf en alle Kleine Munsterlanderkes genoten !
  Van de Livinusbos familie waren Matty , Louis en Litty (broer en zus) en Kazoe van de partij. Mama Gippe zag dat het goed was.

  De foto's en het verslag van de Belgische vereniging kunnen jullie terugvinden op de website en op de facebookpagina : Klik hier 


                                                                                                                                                                                             Louis en Matty

    
                                                                                                                     Litty en haar broer Louis
     
                                                                                                                                                           Mama Gippe en dochter Litty 


                                                                                                                                                                                Matty in actie

                              
                                                                                                         De delegatie van de Livinusbos-familie 

   

     

 • Heel fijn om te zien en te horen hoe Kleine Munsterlander-mensen elkaar opzoeken ..ook In Engeland.

  Lark woont bij Sue en doet zowel de jachtopleiding als Agility op een hoog niveau.
  Nixie woont bij David en Janice en zal nu beginnen te trainen voor de gundog testen.

  Big kisses X

   
  Lark                                                                                                      Nixie                                                 

 • De pupjes worden actiever en hebben ook veel meer zin om dingen te ondernemen. De dierenarts heeft ze gechipt en gevaccineerd.
  We zijn ook al gaan autorijden en dat geeft blijkbaar een relaxerend effect want het was heel stil in de auto ..

  Ook de namen zijn bekend en we stellen ze jullie met plezier voor in de Livinusbos-familie : 

 • Piep piep, wij zijn ondertussen vijf weken en hebben het zo naar onze zin. Door het lekkere weertje van de afgelopen week , mochten we veel buiten spelen.
  We worden nu ook echte hondjes en kunnen ook al eens ruzie maken :)

  Volgende week komt de dierenarts en maken onze toekomstige baasjes onze namen bekend ..spannend allemaal 


                                      REU 1                                                                              REU 2

                                        REU 3                                                                                                        REU 4

                                          REU  5                                                                                              Teefje1                  


                                                             RAISED WITH LOVE 

 • Afgelopen zondag 16/11 zijn we met Litty en Natri naar de Eurodogshow geweest in Kortrijk.
  Natri Van 't Livinusbos werd beste Puppy met een zeer veelbelovend en
  Littlebess Van 't Livinusbos behaalde een 1 ste Uitmuntend in de Open Klasse. Ze werd eveneens BOB.

  In de EREring hebben we ons fantastisch ras nog eens mogen showen.
  We werden die dag dan ook aangemoedigd door vele vrienden die kwamen supporteren. Heel fijn dat jullie er bij waren !

 • Nanou en Nelson Van 't Livinusbos zetten hun eerste stapjes in de jacht...en ze hebben duidelijk heel veel plezier in 
  Ze zijn een dochter en zoon uit mama Ici-Ixina en papa Alexander Max Van de Chesannehof 


                                                                                                                    Nanou Van 't Livinusbos     

                                                                                  
                                                                                                                         Nelson Van 't Livinusbos 

 • De pupjes zijn ondertussen al twee weken oud en ze hebben hun eerste ontworming gehad. De oogjes zijn bij iedereen open en de de eerste stapjes zijn gezet en ook de beginselen om samen te spelen.
  Helaas heeft het kleinste teefje het niet gehaald , ze kwam niet meer bij. We hebben alles gedaan om haar te redden maar soms beslist de natuur daar anders over.


 •                                               REU 1                                                                                                                REU 2               


                                               REU 3                                                                                                                  REU 4


                                                 REU  5                                                                                                              TEEFJE 1


                                         TEEFJE 2                                                                                                SAMEN 1 WEEK 


                                                  NORA en INE genieten 

 • De pupjes zijn ondertussen al 6 dagen en doen het goed.Iedereen is heel goed in gewicht toegenomen en zitten bijna allemaal tussen de 700 en 800 gr. Alleen ons klein teefje heeft nog extra aandacht nodig .
  Nora en Ine kunnen zijn helemaal verliefd en zijn niet weg te slaan van de pupkes.

 • Ninka Van 't Livinusbos is de dochter van Kamp. Ici-Ixina Van de Chesannehof en Alexander-Max Van de Chesannehof 

 • De werpkamer staat weer helemaal in orde. Alles is ontsmet en klaargezet.
  Gisteren zijn we ook bij de dierenarts geweest voor de laatste inenting voor de bevalling (Herpes-vaccinatie).
  Nog 9 dagen en dan worden de pupjes geboren..de mama haar buikje blijft goed groeien..


 •                


   

   

   

   

                                            Nona                                                                                               De Engelse dames :  Lark en Nixie                            

                                                

                                                                                                     Nelson met zijn papa Alex 

 • Op de echo hebben we al enkele pupjes gezien en als alles goed gaat verwachten wij pupjes uit de combinatie :

  Papa : Erko Von der Hafkesdell                                                                                                       Mama : Claire Van de Rooise Dreven 

  VJP 73 Pkt.                                                                                                                                         HD B1
  HZP 185 Pkt                                                                                                                                        Aktieve jacht    . 
  VGP 314 Pkt., II Pr, ÜF                                                                                                                       Fokcertificaat Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus 
  HD A, HQ 0,99
  Bundeszuchtschau Gebrauchsklasse SG-V 
   
 • Op zondag 21 september was er de clubmatch van de hondenschool DE BEWAKER in Wetteren .
  Natri was ingeschreven bij de kleine pups / gehoorzaamheid en werd als eerste geplaatst met overal een Uitmuntend

  Baasje is heel fier op zijn kleine meid :)

   

   

   

   

   

   

 • Monty Van 't Livinusbos is dit week-end geslaagd voor zijn socialisatietest...maar dat wisten wij aan de foto's te zien al veel vroeger :)


   

                                                                       Monty en kleine Guust vriendjes voor het leven

 • Afgelopen zondag 24 augustus heeft de Belgische Kleine Munsterlandervereniging haar eerste Initiatie clubmatch georganiseerd in Westerlo.
  Het was nog geen officiële wedstrijd maar alles werd wel georganiseerd ter voorbereiding van volgend jaar .

  De sfeer was gemoedelijk en de natuurgoden waren ons gunstig gezind. Er waren 22 Kleine Munsterlanders ingeschreven wat een hele mooie opkomst is voor een eerste clubmatch.
  Na afloop was iedereen heel enthousiast en zowel de baasjes als de hondje kregen een mooie prijs mee naar huis.

  Ook De Livinusbosserkes waren op dit evenement aanwezig.....


   

   

   

              
  Monty Van 't Livinusbos


  Kosmo Van 't Livinusbos
   


                                      Lizzy Van 't Livinusbos                                               


  Nougat Van 't Livinusbos

  Natri Van 't Livinusbos

                                                                                                                 Ici-Ixina Van de Chesannehof 

 • Na 15 weken in het Livinusbos nestje te hebben verbleven is Nixie verhuisd naar Engeland bij David and Janice.
  Natuurlijk hebben wij met het ganse gezin na al die weken wel een sterke band opgebouwd met Nixie maar ook met David and Janice. Zij zijn maar liefst 4 maal zijn komen kijken naar de pupjes ! Van heel klein tot puber.Wij zullen beslist nog veel van haar horen...ze zal getraind worden om deel te nemen aan "gundog competitions" .
  Maar in de eerste plaats zal ze een heel lief en trouw maatje zijn en een speelvriendinnetje voor haar Livinusbos zusje Lark Van 't Livinusbos .

 • Nona is de lieveling van iedereen ten huize Piessens. Wandel en werkhond voor papa en knuffelhond voor de dochter :)

  Nora en Ine zagen dat het helemaal geweldig gaat met Nona ! 

  NONA Van 't Livinusbos

 • Afgelopen zondag behaalden Litty en ik (Anniek) een mooi Africhtingsbrevet met 133 op 160 punten op de jachtproef in Arendonk georganiseerd door JAC Orion.
  We hebben allebei een mooie dag gehad en dit eerste B-diploma smaakt natuurlijk naar meer ! 

                              Litty op de Markeer 

 • Gisteren zijn de pupjes van ons allereerste nestje van mama Doris Van Loenerhof en Falco-Jip Van Loenerhof 8 jaar geworden !
  De tijd blijft niet stilstaan...Fritz, Filou, Faith, Floris, Fjell-Sizou en Ferre stellen het opperbest. Zoals je zelf kon lezen speelt Fjell-Sizou nog af en toe een jachtproef.
  Ook Flo blijft in ons hart 

  Dikke knuffel voor jullie allemaal XXX

 • Op zondag 06 juli hebben we op de jachtproef in Oudenaarde georganiseerd door JAC Orion een mooi basisbrevet gehaald met Litty Van 't Livinusbos (Gippe Van 't Livinusbos en Kamp Larcchan Vom Forstweg)
  We behaalden 90/100, wat zeker niet slecht is...
  We oefenen verder op de delen van de africhtingsproef, maar in de eerste plaats genieten we gewoon van het samen trainen !!

 • Matty Van 't Livinusbos
  (Claire Van de Rooise Dreven en Jago Von Buchenberg)

  Heerlijk uitwaaien aan zee en zomers genieten in de tuin

   

  Kréan Van 't Livinusbos 
  (Claire Van de Rooise Dreven en Haiki VAn 't Livinusbos)

  Op 28 juni zijn we met het hele gezin voor een weekje naar Hindeloopen (Friesland) getrokken. Inclusief Kréan en onze grote poedel Fee.
  Het weer zat mee en de omgeving ook. In Friesland maken ze nog geen probleem van loslopende honden en zijn er op de kleine strandjes bijna geen toeristen aanwezig, enkel veel kite-surfers.
  Zalig dus...
  Kréan heeft zo hard genoten van het wandelen, fietsen en zwemmen in het ijsselmeer. Fee heeft eigenlijk een afkeer van water maar uiteindelijk besloot ze toch ook maar af en toe een balletje uit het water te halen.
  Gisteren kreeg ik de CAC aan die Kréan behaalde in Kortrijk (eigenlijk was het de reserve maar jullie Ixina had hem niet meer nodig. In juli behaalde we ook nog eentje in Lommel. We blijven haar af en toe nog eens showen. Ik vind het af en toe wel leuk en Kréan vindt het niet erg om mee te gaan..  Groetjes Gwen & Co
   
 • Nelson Alexander Van 't Livinusbos en papa Alexander-Max Van de Chesannehof

   

 • Hiep hiep hoera ons J-nestje van mama Claire Van de Rooise Dreven en papa Haiki Van 't Livinusbos zijn 4 jaar geworden .
  Dikke proficiat Joppie, Joy, Jenko, Jethro, JesuisSui, Juno en Jewel XXXX

   

 • Dit zijn Joeka (Gippe Van 't Livinusbos X Haiki Van 't Livinusbos) en Laico Van 't Livinusbos (Ixina en Alexander-Max Van de Chesannehof).
  Zij hebben samen een geweldig hondenleven bij de familie Himpe in Waregem !


  Laico en Joeka Van 't Livinusbos

 • We hebben al leuke mailtjes en foto's mogen ontvangen. De pupjes blijken heel snel hun draai te vinden bij hun nieuwe baasjes.


                       Nanou                                                            Ninka                                                               Nona

   
                                        Neslon Alexander samen met zijn papa


                                     Nougat 


                               Nixie en Nita                                                                                                      Nita-Nixie en Natri

 • Vandaag verlaat Nougat het nest. Zij gaat in Ardooie wonen waar zij een geweldig leventje zal hebben samen met haar baasjes. Ze zal (als ze groot genoeg is ) jachtopleiding volgen bij JAC Orion in Merkem en regelmatig te zien zijn op een show.

  Zaterdag vliegen Noby, Nelson Alexander, Nanou, Nona en Ninka uit. Nita blijft nog twee weekjes langer en Nixie moet volgens de voorschriften wachten tot haar 15 weken om naar ENGELAND te verhuizen.

  En onze spring-in-t-veld Natri blijft ten huize Livinusbos wonen.

 • De pupjes zijn definitief toegewezen en het is als fokker fantastisch om te horen hoe gemotiveerd de baasjes zijn om aan de slag te gaan met hun pup.

  Zowel Nelson Alexander, Nougat, Nixie, Nanou, Nita en Natri zullen aktief ingezet worden in de jacht alsook jachtproeven en show.
  Noby, Ninka en Nona zullen alvast starten met hun gehoorzaamheidstraining en wie weet worden zij gebeten door de microbe en starten ze nadien hun jachtopleiding...
  Wij zijn de pupjes alvast een hele goede basis aan het geven om  er een toppertje van te maken :)

   


                              Noby                                                                    Nelson Alexander                                                             Nougat


                               Nanou                                                                            Nita                                                                     Nixie 


                                 Ninka                                                                  Nona                                                                           Natri
   
 • Jara geniet van de zandbak van haar vriendinnetje Lilly :)

  Ik denk dat wij dit week-end ook het zwembad gaanuithalen voor de pupjes ze geven zwoele temperaturen...

   

   

   

 • Wat een puppyleven..languit op het grasplein spelen, lekker zonnen en steeds geknuffeld worden door allemaal vriendjes en vriendinnetjes.

  We hebben ook al voor het eerst kennis gemaakt met een duif en onze schietoefeningen staan deze week op het programma 

  Geniet van alle foto's in ons fotoalbum 

 • We zijn al weer meer dan 4 weken en hebben ons tweede ontwormingskuurtje gehad.
  Stilaan beginnen we onze grenzen te verleggen. 

  Wanneer de foto's gemaakt werden op afgelopen zaterdag kwamen ze voor de eerste maal zelf naar buiten. Nu spelen ze volop mooi samen.

  Morgen mogen ze buiten spelen op de speelweide...het is geweldig hoe elk zijn eigen karaktertje begint te ontwikkelen...

  Alle foto's in ons fotoalbum 

   

   

 • We wensen je een hele fijne verjaardag lieverd !
  En we weten zeker dat je heeel erg verwend zal worden vandaag 

  Dikke knuffels van ons allemaal en een likje van je mama Gippe  

  XXXX

 • Onze oogjes zijn open en onze tandjes staan er door. We eten al flink vleespap en beginnen mooi te spelen met elkaar.

  Ook de eerste stapjes uit de werpkist zijn gezet.

  Voor meer foto's kijk snel in onze webalbum : KLIK HIER 

    

 • Wij groeien en groeien ..en onze oogjes zijn bij allemaal open. De eerste waggelende stapjes zijn gezet en onze eerste ontworming hebben we ook achter de rug.

  Dit vonden we helemaal niet lekker...


                                         teefje 1 : 2 weken                                                                                       teefje 2 : 2 weken                               


                                        teefje 3 : 2 weken                                                                                       teefje 4 : 2 weken      


                                           teefje 5 : 2 weken                                                                                        teefje 6 : 2 weken  


                                           teefje 7 : 2 weken


                                                reutje 1 : 2 weken                                                                           reutje 2 : 2 weken        

 • Wij slapen, drinken en groeien als kool.
  Onze mama is een Supermama ook al neemt ze graag haar pauzes om zich eens volledig uit te leven op de speelweide..

  Wij zijn nu 1 week oud en ons geboortegewicht is reeds verdubbeld...

   

  Wij hebben ons eigen fotoalbum gekregen KLIK HIER 

 • Ook bij ons zijn de paasklokken langsgekomen en hoe...op zaterdag ochtend is Ixina begonnen met de persweeën. 
  De bevalling heeft ongeveer 4 uur geduurd met een heel mooi resultaat .

  Kamp. Ici-Ixina Van de Chesannehof en Alexander-Max Van de Chesannehof zijn de trotse ouders van : 7 teefjes en 2 reutjes

 • Onze toekomstige mama Ixina haar buikje groeit en groeit.Ze geniet volop van het zalige lenteweer wat de pupjes alleen maar ten goede kan komen.
  De bevalling is uitgerekend voor Pasen. Zowel moeder als vader Alexander-Max Van de Chesannehof worden aktief ingezet in de jacht .

  Dit is een herhaling van ons L-nest van 2012 .

   

  Ixina haar buikje groeit 

  mama : Kamp Ici-Ixina Van de Chesannehof

  Papa : Alexander-Max Van de Chesannehof

   

 • Onze Engelse Lady Lark Van 't Livinusbos is samen met haar bazinnetje druk aan het oefenen voor de komende Agility wedstrijden en de working gundog tests.

  We will cross our fingers Sue and Lark !

   

   

   

 • Hallo Philip, Anniek, Nora en Ine,

  Inmiddels is Maxima (mama Gippe Van 't Livinusbos en papa Kamp Larcchan Vom Forstweg) al weer een tijdje bij ons en we willen jullie laten weten hoe het met haar gaat. Maxima is een zeer gezellige hond die altijd in is voor een wandeling. Ze gaat iedere dag mee de kindjes naar school brengen en weer ophalen tot grote vreugde van alle andere kindjes van het schooltje. Knuffelen en spelen is het liefst wat ze daar doet en als ze een keertje niet mee kan dan is ze echt boos.

  Ook los lopen in de bossen of weilanden gaat haar goed af. Ze luistert goed en vindt het leuk om mee op pad te gaan. Op maandagavond gaan we nog altijd trouw naar de puppytraining in Axel maar sinds 2 weken zijn we (naast de
  puppylessen) ook gestart met privélessen bij Jarina Kisjes. Zij geeft jachthondentraining en helpt Maxima en mij (Nadine) om wat meer de puntjes op de i te zetten bij de commando's die nog niet zo goed gaan. Ook laat ze Maxima al kennis maken met water en wild.
  We merken dat Maxima erg snel leert en het ook leuk vindt om samen met mij te werken, echter als ze moet kiezen tussen een mooie mesthoop of het baasje dan verliest het baasje nog weleens :-)

  AL met al gaat het dus erg goed. Ze is zindelijk, slaapt lekker door 's nachts, rustig in huis en heeft echt haar plek en draai gevonden. De keuken is helemaal haar domein. De rest van het huis is nog altijd van de poes :-)
  En natuurlijk heeft ze zo nu en dan wel eens haar streken. Zo kan ze enorm trots op zichzelf zijn als ze de vuilnisbak weer heeft open gedrukt ,.. ze een boterham heeft kunnen roven van een niet oplettende zoon of heerlijk papieren uit de werktas van de baas heeft kunnen versnipperen :-) en dan spreekt haar blik boekdelen.

  We zijn nog steeds erg gelukkig dat Maxima in ons leven is gekomen en genieten elke dag weer van haar,.. en ja, ook als ze heeft liggen rollenbollen in de mesthoop en boterhammen heeft geroofd, maar dan op dat moment even een klein ietsiepietsie minder, hahaha

  Groetjes,

  Koen en Nadine
  Floris en Thomas

   

 • Een dikke proficiat voor Hazel,Haiko, Hope, Heide, Haiki en Hummer  zij worden op 15 maart 6 jaar

 •  
  Maandag 3 en dinsdag 4 maart ben ik met Kréan naar een agility-seminarie geweest van Zeljko Gora.
  We hebben er allebei weer veel van opgestoken. Het was super om te doen en het weer viel ook goed mee (niet te veel regen).
  Omdat er iemand enkele foto' s heeft genomen, stuur ik deze even door.
  Je ziet dat jullie hondjes heel veel kunnen leren, met het nodige geduld
   
  Groetjes
  Gwen
   
   
 • Ons Olivia-Doris de mama van ons F , H en I - nestje wordt 10 jaar.
  Ze is de trouwste vriendin van Nora en Ine . Hopelijk mag je nog lang in onze roedel blijven Doriske  
   

 • Mano Van 't Livinusbos, roepnaam Jack werd afgelopen zaterdag BOB op de Flanders Dogshow in Gent.
  Jack was op 18 februari net 1 jaar geworden en heeft in Gent alles gewonnen bij de heidewachtels.
  Hij werd beste Jeugdhond en ook het Beste van het Ras.

  Mano, alias, Jack werd gekeurd door de Nederlandse keumeester Ricky Lochs - Romans en de baasjes van Jack kregen een niet onaardig compliment.
  Ze zei dat in al die jaren dat ze de heidewachtels of Kleine Munsterlanders heeft gekeurd het de tweede maal was dat ze zo een heidewachtel had gezien .
  Daar beginnen wij als fokker natuurlijk van te blozen...

   

                               De andere deelnemende heidewachtels 

   

   

 • Hiep Hiep Hoera !!!!!
  Ons M-nestje van mama Claire van de Rooise Dreven(Tria) en papa Jago von Buchenberg wordt vandaag 1 jaar...
  Dikke dikke proficiat Matty, Mano (jack), Mika, Mira en Mexx
  Veel liefs

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

                       

                                                                                                               

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Als fokker heb je dromen en plannen...
  De combinatie van Ixina en Irko Van 't Livinusbos is daar ééntje van...
  Maar het koppel heeft zo veel respect voor elkaar en komen overeen als broer en zus...heel ontroerend...

  We hebben een beslissing moeten nemen om een andere papa reu te nemen maar bergen onze dromen nog niet op want Irko heeft al bewezen een goede papa te zijn !!!
  We zijn dan gegaan voor een herhaling van het L-nest  met papa Alexander-Max Van de Chesannehof

 • Als fokker heb je dromen en plannen...
  De combinatie van Ixina en Irko Van 't Livinusbos is daar ééntje van...
  Maar het koppel heeft zo veel respect voor elkaar en komen overeen als broer en zus...heel ontroerend...

  We hebben een beslissing moeten nemen om een andere papa reu te nemen maar bergen onze dromen nog niet op want Irko heeft al bewezen een goede papa te zijn !!!
  We zijn dan gegaan voor een herhaling van het L-nest  met papa Alexander-Max Van de Chesannehof

   

    • Elke week zullen de toegestuurde foto's geplaatst worden op de site
  Deze week zijn het Jethro en Filou.
  Jethro is na een kleine break in België terug aangekomen met zijn baasjes in zijn paradijs in de Ardèche.
  En Filouke voelt zich met haar bijna 7.5 lentes een volwaardige huishond :) 

   
                                                   Jethro                                                                                                  Filouke 

 • Een mooi basisbrevet voor Ici - Ixina op de jachthondenproef in MERKEM

  Op 08 september 2013 ben ik met Ixina naar Merkem gereden om deel te nemen aan de jachthondenproef georganiseerd door JAC ORION. Na een minimaal aantal trainingen, vond ik ik het gewoon leukom eens deel te nemen met mijn andre trainingsmaatjes.

 • Op 11 januari werd ons L-nest van mama Gippe 2 jaar
  Ook hun papa : Larcchan Vom Forstweg is op die dag jarig hij werd 5 jaar !

  Dikke proficiat en hopelijk zijn jullie lekker verwend geweest

                                         Litty                                                                  Lechef                                                                 Lizzy (rechts)

                                    Louis                                                                Lark                                                                             Layka

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Vandaag is ons L-nest van mama Gippe 2 jaar geworden !
  Een hele dikke proficiat.... ook voor papa Larcchan Vom Forstweg die op dezelfde dag verjaart . Toch heel bijzonder en laat jullie maar goed verwennen.


                                         Litty                                                                  Lechef                                                                           Lizzy (rechts)

   

                                           Layka                                                                         Louis                                                               Lark

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Wij wensen iedereen een liefdevol en gezond 2014 met heel veel Heidewachtelplezier !

  Groetjes
  Philip, Anniek , Nora en Ine  

 • Op zondag 06 oktober 2013 hadden we onze 7e kennelreünie. Door omstandigheden een beetje later dan andere jaren, waardoor de datum het in het jachtseizoen viel. Maar ons hoor je alvast niet klagen... de weergoden waren ons meer dan goed gezind....dubbelklik op de witte balk voor het volledige verslag en foto's 

 • Op zaterdag 28 september hebben we deelgenomen aan de veldwedstrijd in Doel met Ici-Ixina.   dubbelklik op de witte balk voor foto's en het verslag

 • Een mooi basisbrevet voor Ici - Ixina op de jachthondenproef in MERKEM

  Op 08 september 2013 ben ik met Ixina naar Merkem gereden om deel te nemen aan de jachthondenproef georganiseerd door JAC ORION. Na een minimaal aantal trainingen, vond ik ik het gewoon leukom eens deel te nemen met mijn andre trainingsmaatjes...dubbelklik op de witte balk voor het verslag

 • De problemen met onze website zijn opgelost...we zijn helemaal blij met onze nieuwe site 
  Jullie mogen ons steeds leuke foto's opsturen !

 • Brussels Dogshow 2011

  Op zaterdag 17 december hadden we weer een gezellige showdag in Brussel.Het baasje van Irko, Rudi herstelde nog van een JETlag  maar we hebben de dag met glans overleefd want onze kanjers haalde al hun punten binnen.  De keurmeester van de dag was : Dhr Catalan L. (P)

  Reuen

  Jeugdklasse : Faro De Wacourt : 1 Uitmuntend Beste Jeugdhond
  Open klasseFulcan Van Rozelaer : 1 Uitmuntend
  Werkklasse: Don Diego De La b-Bartassiere : Afwezig
  Irko Van ‘t Livinusbos : 1 UITMUNTEND : CAC – CACIB
  Brussel Winner, Belgian Winner en Beste heidewachtel in de werkklasse

  Teven:

  Open Klasse: Ici-Ixina van de Chesannehof : 1 UITMUNTEND : CAC – CACIB  
  Brussel Winnster, Belgian Winnster en BOB